Rreth festivalit

Programi i festivalit përfshin prodhimet më të mira polake të viteve të fundit, që tashmë kanë fituar zemrat jo vetëm të shikuesve polakë, por edhe të huaj. Ekrani kinematografik do t`i afrojë shikuesit jo vetëm me vepra të mrekullueshme, por edhe me vetë Poloninë - peizazhin e pasur të vendit dhe larminë e banorëve të tij. Vetëm në kinema, historitë argëtuese dhe të hidhura ndërthuren si në një kaleidoskop, emocionuese dhe të frikshme, mistike dhe historike, sarkastike dhe pa ironi, herë plot suksese dhe herë disfatë e dhimbshme. Shikuesit do të zbulojnë debutime të shkëlqyera dhe imazhe të reja filmike nga autorë që tashmë kanë një koleksion të pasur të çmimeve kinematografike. Emëruesi i përbashkët i gamës së filmave "Visua" do të jenë emocionet e vërteta, heronjtë ekspresivë dhe reflektimet me të cilët do të qëndroni pas shfaqjeve.

Ku?

DEA OPEN AIR 1, TIRANË

Kur?

8-12 X 2023

DREJTOR I FESTIVALIT

Małgorzata Szlagowska-Skulska
malgorzata@ear.com.pl

PR Manager

Izabela Gierczak
iza@ear.com.pl

ORGANIZATOR
Fundacja Nowa Przestrzeń
Warszawa
+48 22 523 41 18

SHTETE TË TJERA

www.festiwalwisla.pl