Goście

Ewa Bukowska

Scenarzystka i reżyserka. W latach 1989 -1992 studiowała w Wyższej Szkole Teatralną w Krakowie. W latach 1995 – 1998 współpracowałam ze studiem A - scenarzysta. W latach 2000 – 2005 zajmowałam się produkcją filmową. Wyprodukowałam dwa filmy fabularne – „ Blok.pl.” i „Sukces”

Filmografia

Scenariusze filmowe
2000 Blok.pl - współpraca scenariuszowa
2008 Otto Reder - scenariusz zwyciężył w konkursie na film historyczny ogłoszonym przez TVP
Powrót – film fabularny - krótkometrażowy
2018 53 Wojny – film fabularny

Reżyseria

2003 Powrót – film fabularny - krótkometrażowy
2018 53 Wojny – film fabularny

Nagrody
Nagrody na Festiwalu debiutów w Koszalinie, 2018 r.:
za najlepszy film od Młodzieżowego Jury
za główną rolę żeńską
Nagroda „Perspektywa” im Janusza Kuby Morgenshterna
za najlepszy debiut 2018
Film miał premierę światową na MKF w Karlowych Warach 2018.

Teatr
2018 42/43 - autorka sztuki teatralnej dla Teatru TVP





sputnik

Dyrektor Festiwalu

Małgorzata Szlagowska-Skulska
malgorzata@ear.com.pl


TELEFON

+48 22 523 41 18

PR Manager

Natalia Walka
natalia@ear.com.pl

Koordynator programowy

Roksana Pietruczanis
roksana@ear.com.pl

wisła